pikant detail


pikant detail 1.0

detail dat zeer de aandacht, de belangstelling of de gedachten prikkelt door zijn merkwaardige of ongewone aard

Algemene voorbeelden


Uitgerekend Havas keert CLT nu de rug toe en sluit zelf een akkoord met de Australisch-Amerikaanse mediatycoon. Pikant detail: de vertegenwoordigers van Havas in de raad van bestuur van CLT waren perfekt op de hoogte van de evolutie van de onderhandelingen en het valt niet uit te sluiten dat ze die informatie gebruikten in hun onderhandelingen.

De Standaard,

Leden van de X-side rukten het metalen hekwerk los en bestookten de ordehandhavers met stenen [...]. Er volgden vier aanhoudingen. Pikant detail: de beveiligingscamera's in het stadion draaiden die dag wel, maar de ordehandhavers waren vergeten een videoband in de recorders te steken.

De Standaard,

Uit de opgravingen kwam een pikant detail aan het licht. De 19de-eeuwse eigenaars mochten slechts één schoorsteen voor hun stoominstallatie bouwen. Toch plaatsten ze een tweede installatie die ze via een ondergrondse gemetselde gang met de schoorsteen verbonden.

De Standaard,

pikant detail 2.0

detail dat de zinnen prikkelt of tot de verbeelding spreekt door zijn erotische aard

Algemene voorbeelden


Toen kwam hij naast me liggen, met die niet te evenaren en met niets te vergelijken warmte van een menselijk lichaam. Het dilemma of ik de pikante details over onze nacht zal onthullen, lost zich vanzelf op, Eveline, want de tijd begint te dringen. Er rest me nog maar een minuut of tien voor ik moet vertrekken.

Het verkeerde keelgat, Diane Broeckhoven,

Monica had Luc opgebiecht dat ze met Kevin over de gekste dingen kon praten, maar dat hij dichtsloeg als ze over relaties begon. Het ging er helemaal niet om dat ze uit was op pikante details uit zijn seksleven.

Na de siësta, Paul Koeck,